Rendezvények

Kutatócsoportunk a Kutatók éjszakája 2018 programjában

A hagyományokat követve kutatócsoportunk 2018-ban is részt vett a Kutatók éjszakáján. A Szent-Györgyi Albert Agórában ebben az évben a biológia munkacsoport munkatársa, Kissné Gera Ágnes vezetésével a Szegedi Arany János Iskola tanári és diákjai hoztak érdekes, a különböző korosztályok számára is izgalmas kísérleteket és gondolkodtató feladatokat.

Professor Jari Lavonen előadása Szegeden

Jari Lavonen, a Helsinki Egyetem professzora a Magyar Tudományos Akadémia meghívására 2018. június 11–16. között hazánkba látogatott, és konzultál az MTA Tantárgy-pedagógiai Kutatási Programjában részt vevő két budapesti és három szegedi munkacsoporttal. A szegedi programok szervezését kutatócsoportunk tagjai vállalták. Munkacsoportunkat a konzultáción Korom Erzsébet, Pásztor Attila és Z. Orosz Gábor képviselte. Jari Lavonen szegedi programjának részeként 2018.

Éves beszámoló konferencia: Természettudományi-matematikai-informatikai oktatás munkacsoport

Kutatócsoportunk és az MTA SZAB Oktatáselméleti Munkabizottsága közös szervezésében, a Magyar Tudomány Ünnepe 2017 rendezvénysorozat részeként 2017. november 14–15-én került sor Szegeden az MTA SZAB Székházban a Magyar Tudományos Akadémia Tantárgy-pedagógiai Kutatási Programjában a Természettudományi-matematikai-informatikai oktatás munkacsoport beszámoló konferenciájára.

Kutatócsoportunk rendezvényei a Kutatók éjszakáján 2017-ben

2017. szeptember 29-én a Kutatók éjszakáján kutatócsoportunk tagjai két helyszínen szerveztek programokat a Szent-Györgyi Albert Agórában. Az Informatóriumban a biológia munkacsoportból két kolléga (Nagy Lászlóné és Kissné Gera Ágnes) és nyolc biológia tanár szakos hallgató (Árva Bettina, Biros Tíria, Bokis Alexandra, Domján Andrea, Ferencz Zsófia, Földes Bettina, Perecz Gabriella, Őze Tibor), a fizika munkacsoportból Csiszár Imre az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola 11.

Foglalkozások a Kutatók éjszakáján

A Kutatók éjszakáján, 2016. szeptember 30-án, a Szent-Györgyi Albert Agórában a kutatócsoport tagjai közül Veres Gábor, Somogyi Ágota, Nádasdi Zsuzsa, Z. Orosz Gábor és Juhász Ferenc tartottak interaktív foglalkozásokat, végeztek el olyan látványos kísérleteket az érdeklődőkkel, mint például gyümölcselemek és elektromotor összeállítása, „robbanó víz” készítése, titkosírás és lufifújás kémiás módra, lávalámpa készítése, élelmiszerek, háztartási anyagok kémhatásának vizsgálata.