A nemzetközi siker után a „jövő iskoláját” tervezi az MTA-SZTE kutatócsoportja

2017. július 19.

Két projektjével 36 ország 800 pályázata között két kategóriában is a legjobb tíz közé jutott az MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport. A Természettudományos vásár – Projektek nagyító alatt jó gyakorlatuk elnyerte a szakmai zsűri által odaítélt Nemzetközi LUMA StarT Oktatási Díjat. A kutatócsoportot vezető Korom Erzsébetet, az SZTE BTK Neveléstudományi Intézet tanszékvezető docensét a finnországi díjról és módszertani ötleteik hatásáról is kérdeztük.

Milliárdok jönnek Martonvásárra is

Megszületett a Magyar Tudományos Akadémia Tantárgy - Pedagógiai Kutatási Programjának első nemzetközi sikere: a finn LUMA Központ által meghirdetett StarT pályázaton az MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport munkái a legjobb tíz közé jutottak, gyakorlatuk pedig elnyerte a Nemzetközi LUMA StarT Oktatási Díjat. A díjazottakat a 36 országból érkezett, több mint 800 pályamunkából választották ki.

Nemzetközi elismerés egy szegedi programnak

Jó gyakorlat kategóriában elnyerte a Nemzetközi LUMA StarT Oktatási Díjat a MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport. 36 országból 800-an pályáztak A StarT pályázaton két kategóriában lehetett indulni a kijelölt időszakban megvalósult projektekkel, illetve jó gyakorlatokkal. A kategóriánként három-három díjazottat 36 országból érkezett, több mint nyolcszáz pályamunka közül választották ki.

Díjat kapott egy Szegeden kidolgozott oktatási program

Jó gyakorlat kategóriában elnyerte a Nemzetközi LUMA StarT Oktatási Díjat a MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport - tájékoztatta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) az MTI-t. A közlemény szerint a független Finnország megalakulásának századik évfordulója alkalmából a finn LUMA Központ (LUMA Centre Finland) által meghirdetett StarT pályázaton a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) bölcsészkarának docense, Korom Erzsébet vezette magyar kutatócsoport mindkét kategóriában a legjobb tíz közé jutott, jó gyakorlata pedig elnyerte a szakmai zsűri által odaítélt nemzetközi oktatási díjat.

Nemzetközi elismerést kapott egy Szegeden kidolgozott oktatási program

Jó gyakorlat kategóriában elnyerte a Nemzetközi LUMA StarT Oktatási Díjat a MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport - tájékoztatta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) az MTI-t. - A közlemény szerint a független Finnország megalakulásának századik évfordulója alkalmából a finn LUMA Központ (LUMA Centre Finland) által meghirdetett StarT pályázaton a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) bölcsészkarának docense, Korom Erzsébet vezette magyar kutatócsoport mindkét kategóriában a legjobb tíz közé jutott, jó gyakorlata pedig elnyerte a szakmai zsűri által odaítélt nemzetközi oktatási díjat.

Nemzetközi díjat nyert MTA-SZTE Természettudományok Tanítása Kutatócsoport

Megszületett az MTA Tantárgy-pedagógiai Kutatási Program első nemzetközi sikert arató eredménye. A független Finnország megalakulásának 100. évfordulója tiszteletére a finn LUMA Központ (LUMA Centre Finland) által meghirdetett StarT pályázaton a Korom Erzsébet docens vezette MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport mindkét kategóriában a legjobb 10 közé jutott, jó gyakorlata pedig elnyerte a szakmai zsűri által odaítélt Nemzetközi LUMA StarT Oktatási Díjat. A kategóriánként 3-3 díjazottat 36 országból érkezett, több mint 800 pályamunka közül választották ki.

Aktuális hírek

2018. február 2. 14 óra

Műhelymunka az MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport és a Szegedi Arany János Általános Iskola szervezésében a Szegedi Tankerületi Központ támogatásával. [Program]

A résztvevők ízelítőt kapnak a gondolkodásfejlesztés módjairól, átélhetik a kutatásalapú tanulás élményeit és kihívásait, mintát láthatnak arra, miként építhető a természettudományos nevelés az iskola közösségi életébe.
A lehetőség nyílik az együtt gondolkodásra, a problémák megbeszélésére, a tapasztalatok átadására.

2017. július 19.

Két projektjével 36 ország 800 pályázata között két kategóriában is a legjobb tíz közé jutott az MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport. A Természettudományos vásár – Projektek nagyító alatt jó gyakorlatuk elnyerte a szakmai zsűri által odaítélt Nemzetközi LUMA StarT Oktatási Díjat. A kutatócsoportot vezető Korom Erzsébetet, az SZTE BTK Neveléstudományi Intézet tanszékvezető docensét a finnországi díjról és módszertani ötleteik hatásáról is kérdeztük.

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2017-julius/nemzetkozi-siker-utan?objectParentFolderId=25254

 (SZTE Hírportál, Fedezd fel! rovat)

 

Hasonló tartalmú cikk: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2017-julius/nemzetkozi-siker-utan?objectParentFolderId=36620

(SZTE Hírportál / Szegedi Egyetem Magazin, Nők a tudományban! rovat)

Megszületett a Magyar Tudományos Akadémia Tantárgy - Pedagógiai Kutatási Programjának első nemzetközi sikere: a finn LUMA Központ által meghirdetett StarT pályázaton az MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport munkái a legjobb tíz közé jutottak, gyakorlatuk pedig elnyerte a Nemzetközi LUMA StarT Oktatási Díjat. A díjazottakat a 36 országból érkezett, több mint 800 pályamunkából választották ki. A tantárgy-pedagógiai program egyike azoknak a jelentős stratégiai projekteknek, amelyeket már elindított az MTA, s amelyek folytatását a következő időszakban is kiemelten fontos feladatnak tekintik a tudományos köztestület közelmúltban megtartott közgyűlésén újabb három évre megválasztott vezetői. - [T:10] feol.hu (06.07)

http://feol.hu/hirek/milliard-martonvasar-1839547

 

Hasonló tartalmú információ:

[Milliárdok jönnek Martonvásárra is (6. oldal) Fejér Megyei Hírlap DOC PDF]

2017. június 4-én 14.05 órától Gimes Júlia szerkesztésében hangzott el interjú Korom Erzsébettel, a kutatócsoport vezetőjével a StarT nemzetközi oktatási pályázatról és az oktatás módszertani fejlesztési lehetőségeiről. A beszélgetés itt érhető el: http://nava.hu/id/3169208/