Műhelymunkák

Műhelymunka a 62. Országos Fizikatanári Ankéton és Eszközbemutatón

A 2019. március 13–16. között Debrecenben megrendezett 62. Országos Fizikatanári Ankéton és Eszközbemutatón a fizika munkacsoportunkban megvalósított fejlesztő programról Kutatási szemléletű tanórák az általános iskola 7. évfolyamán hőtani témakörben címmel Hasznosi Tamásné, Kemény Gabriella, Sági Gabriella és Radnóti Katalin tartottak műhelyfoglalkozást.

Workshop a XXVI. Kémiatanári Nyári Továbbképzésen

2018. augusztus 22-én kutatócsoportunk kémia munkacsoportja workshopot tartott Somogyi Zoltán vezetésével a XXVI. Kémiatanári Nyári Továbbképzésen. A workshophoz szükséges anyagokat és eszközöket az Eszterházy Károly Egyetem biztosította, a helyszín a gyakorlóiskolájuk volt. A továbbképzésen 60 tanár vett részt, ezen kívül jelen volt 30 diák, akik az MKE által szervezett Varázslatos Kémia nyári tábor keretében vettek részt a foglalkozáson. A workshop két részletben zajlott.

61. Országos Fizikatanári Ankét és Eszközbemutató – műhelyfoglalkozások

A 2018. március 14–17. között Szegeden megtartott 61. Országos Fizikatanári Ankéton és Eszközbemutatón a kutatócsoport tagjai közül négyen tartottak műhelyfoglalkozást: Berta Zsófia: A tanulók gondolkodásának fejlesztése a fizikaórákon, Molnár Milán: Pálya-orientációs „bütykölések” a Mobilisben, Nagy Anett: Százéves kísérletek, Sós Katalin: A szentjánosbogártól az organikus LED-ig. Fényforrásaink fizikája címmel.

Új utakon a Természettudományos tantárgyak tanítása – Műhelymunka a Szegedi Arany János Általános Iskolában

2018. február 2-án került sor az Új utakon a Természettudományos tantárgyak tanítása című műhelymunkára az MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport és a Szegedi Arany János Általános Iskola szervezésében a Szegedi Tankerületi Központ támogatásával. [Program]

60. Országos Fizikatanári Ankét és Eszközbemutató – műhelyfoglalkozások

A 2017. március 15–18. között Gödöllőn megtartott 60. Országos Fizikatanári Ankéton a kutatócsoport tagjai közül öten tartottak műhelyfoglalkozást.

Adorjánné Farkas Magdolna, Hasznosi Tamásné, Nagy Dóra és Radnóti Katalin:

A gondolkodásfejlesztés lehetőségei a fizikaórán

Műhelymunka az Országos Neveléstudományi Konferencián

Hol itt a probléma? Tanulóközpontú módszerek a természettudományos nevelésben címmel műhelyfoglalkozást vezetett Korom Erzsébet és Z. Orosz Gábor 2016. november 19-én az Országos Neveléstudományi Konferencián Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában. A résztvevők bekapcsolódhattak egy természettudományos probléma megoldásába, egy kísérlet tervezésébe és annak megvalósításába.