Médiamegjelenések

A nemzetközi siker után a „jövő iskoláját” tervezi az MTA-SZTE kutatócsoportja

2017. július 19.

Két projektjével 36 ország 800 pályázata között két kategóriában is a legjobb tíz közé jutott az MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport. A Természettudományos vásár – Projektek nagyító alatt jó gyakorlatuk elnyerte a szakmai zsűri által odaítélt Nemzetközi LUMA StarT Oktatási Díjat. A kutatócsoportot vezető Korom Erzsébetet, az SZTE BTK Neveléstudományi Intézet tanszékvezető docensét a finnországi díjról és módszertani ötleteik hatásáról is kérdeztük.

Milliárdok jönnek Martonvásárra is

Megszületett a Magyar Tudományos Akadémia Tantárgy - Pedagógiai Kutatási Programjának első nemzetközi sikere: a finn LUMA Központ által meghirdetett StarT pályázaton az MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport munkái a legjobb tíz közé jutottak, gyakorlatuk pedig elnyerte a Nemzetközi LUMA StarT Oktatási Díjat. A díjazottakat a 36 országból érkezett, több mint 800 pályamunkából választották ki.

Nemzetközi elismerés egy szegedi programnak

Jó gyakorlat kategóriában elnyerte a Nemzetközi LUMA StarT Oktatási Díjat a MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport. 36 országból 800-an pályáztak A StarT pályázaton két kategóriában lehetett indulni a kijelölt időszakban megvalósult projektekkel, illetve jó gyakorlatokkal. A kategóriánként három-három díjazottat 36 országból érkezett, több mint nyolcszáz pályamunka közül választották ki.

Díjat kapott egy Szegeden kidolgozott oktatási program

Jó gyakorlat kategóriában elnyerte a Nemzetközi LUMA StarT Oktatási Díjat a MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport - tájékoztatta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) az MTI-t. A közlemény szerint a független Finnország megalakulásának századik évfordulója alkalmából a finn LUMA Központ (LUMA Centre Finland) által meghirdetett StarT pályázaton a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) bölcsészkarának docense, Korom Erzsébet vezette magyar kutatócsoport mindkét kategóriában a legjobb tíz közé jutott, jó gyakorlata pedig elnyerte a szakmai zsűri által odaítélt nemzetközi oktatási díjat.

Nemzetközi elismerést kapott egy Szegeden kidolgozott oktatási program

Jó gyakorlat kategóriában elnyerte a Nemzetközi LUMA StarT Oktatási Díjat a MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport - tájékoztatta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) az MTI-t. - A közlemény szerint a független Finnország megalakulásának századik évfordulója alkalmából a finn LUMA Központ (LUMA Centre Finland) által meghirdetett StarT pályázaton a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) bölcsészkarának docense, Korom Erzsébet vezette magyar kutatócsoport mindkét kategóriában a legjobb tíz közé jutott, jó gyakorlata pedig elnyerte a szakmai zsűri által odaítélt nemzetközi oktatási díjat.

Nemzetközi díjat nyert MTA-SZTE Természettudományok Tanítása Kutatócsoport

Megszületett az MTA Tantárgy-pedagógiai Kutatási Program első nemzetközi sikert arató eredménye. A független Finnország megalakulásának 100. évfordulója tiszteletére a finn LUMA Központ (LUMA Centre Finland) által meghirdetett StarT pályázaton a Korom Erzsébet docens vezette MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport mindkét kategóriában a legjobb 10 közé jutott, jó gyakorlata pedig elnyerte a szakmai zsűri által odaítélt Nemzetközi LUMA StarT Oktatási Díjat. A kategóriánként 3-3 díjazottat 36 országból érkezett, több mint 800 pályamunka közül választották ki.

Szeged Városi Televízió - Természettudományos vásár

A Szeged Városi Televízió Körút című közéleti magazinja 2017. március 30-án számolt be az MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport által a Szegedi Arany János Általános Iskolában szervezett Természettudományos vásárról. A rendezvény a finn LUMA Center StarT pályázatához kapcsolódva a projektalapú oktatás megvalósítására mutatott be példákat az óvodától az általános és középiskolán át a tanárképzésig.