Események

2017. május 11-én a Magyar Tudományos Akadémia szegedi székházában „Természettudományok tanulásÁNAK VIZSGÁLATA Szeged ISKOLÁIBAN” címmel bemutattuk az elmúlt évben szeged általános és középiskolában végzett méréssorozat eredményeit. [PDF]
 
Tájékoztató a Természettudományos gondolkodás vizsgálata c. programról
 
2016. május 5-én a MTA-SZTE Képességfejlődés Kutatócsoport munkatársai és Korom Erzsébet (hab. egyetemi docens, SZTE Neveléstudományi Intézet) valamint Kissné Gera Ágnes (tanár, Arany János Általános Iskola, Szeged) a bemutatták Természettudományos gondolkodás vizsgálata c. programot a kutatásba bevont intézmények képviselőinek. Ismertették a vizsgálat tematikáját, a mérőeszközöket, az adatfelvétel módját, és felvázolták az eredmények iskolai hasznosíthatóságának lehetőségeit.
 

 

Szakmai konferencia partneriskoláinknak

2013. január 25-én, Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárában megrendezett konferencia célja a longitudinális program tudományos hátterének, eredményeinek bemutatása, a következő évek terveinek és a további együttműködési lehetőségek felvázolása volt. Az ország minden részéről érkeztek parteintézményeinek vezetői, pedagógusai, akik az előadások után kötetlen beszélgetés keretében osztották meg velünk eddigi tapasztalatikat. A konferencia részletes programja és az elhangzott előadások rövid összegzése a megfelelő dokumentumra kattintva olvashatók:

Részletes program

Konferencia összefoglaló